Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum se intocmeste bilantul contabil in situatia cu doi asociati 50% fiecare

Buna ziua. Avem urmatoarea situatie la o societate comerciala: 2 asociati, sot si sotie cu 50% actiuni fiecare. La un moment dat cei doi soti s-au despartit, fara sa concesioneze unul celuilalt partile sociale aferente. In continuare fiecare din cei doi asociati desfasoara activitate pe firma respectiva (incasari,plati), fara ca unul sau celalalt sa inregistreze documentele in acelasi loc. Cum se va depune bilantul contabil in aceasta situatie, faptic fiecare are anumite documente pe aceeasi firma, dar inregistrate in evidenta contabila separat?

1 raspuns


la 23 Sep. 2014
Conform Legii contabilitatii, o societate care are un singur sediu unde isi desfasoara activitatea, trebuie sa tina contabilitatea in mod unitar. Faptul ca cei doi soti detin parti sociale egale ca valoare si este posibil sa fie inregistrati si ca administratori, nu le da dreptul sa detina contabilitati separate, sustragerea inregistrarii documentelor putand fi considerate fapte penale. Societatea nu poate depune declaratii si situatii financiare daca sunt doua contabilitati in aceeasi societate. La fisc, se ia in considerare prima declaratie depusa. In cazul in care ambii soti au aceleasi atributii de administratori cu puteri depline, semnaturi in banca etc, fiecare va raspunde pentru actele incheiate si semnate, dar din punct de vedere contabil inregistrarile trebuie facute pentru toate documentele. As recomanda ca pana la efectuarea partajului, fiecare dintre soti sa isi delimiteze activitatea in societate si sa accepte faptul ca amandoi sunt raspunzatori pentru ceea ce se intampla in societate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x