Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum se face pontajul pentru 4 ore lucrare sambata

Cum se face corect pontajul pentru doua vanzatoare care lucreaza sambata cate 4 ore,primesc luni si marti prin rotatie doua zile liber consecutive,astfel incat sa avem numarul de ore normal de lucru in luna?

2 raspunsuri


la 04 Iun. 2014
Pontajul orelor lucrate sambata se face corect ca numar, doar ca trebuie sa alocati o zi libera in cursul saptamanii si sa calculati un spor la salariu conform art. 137 CM. Programul celor doua vanzatoare trebuie sa fie modificat astfel incat sa aveti numarul de ore lucrate egal cu 8 ore la numarul de zile lucratoare ale lunii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iun. 2014
Conform Art. 132 din Codul Muncii repausul saptamânal se acorda în doua zile consecutive, de regula sâmbata si duminica. În cazul în care repausul în zilele de sâmbata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamânal poate fi acordat si în alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. Prin urmare zilele de repaus saptamanal pot fi oricare 2 zile consecutive din saptamana. Se pot ponta angajatii sambata si duminica, dar trebuie sa primeasca alte 2 zile libere, intr-un interval de 7 zile. Totodata salariata trebuie sa primeasca si un spor la salariu stabilit prin contractul individual de munca sau, dupa caz, prin contractul colectiv de munca. Acest spor poate ajunge si la 100%. Daca contractul de munca incheiat cu salariata dvs. este cu timp partial de 4 ore, atunci aveti obligatia sa-I acordati cele 2 zile libere, prevazute de lege. In pontaj se va trece ziua de sambata lucrata (4 ore) si in ziua de luni si marti liber. Daca contractul de munca incheiat cu salariata dvs. este cu timp normal de 8 ore, atunci aveti obligatia sa-I acordati 1 zi libera, prevazute de lege. In pontaj se va trece ziua de sambata lucrata (4 ore) si in ziua de luni liber. La calculul salarial aveti grija sa cuprindeti si sporul de weekend de care aminteam mai sus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x