Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum se calculeaza profitul reinvestit pentru o microintreprindere

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Una dintre obligatiile pentru un SRL-debutant este reinvestirea pina la 50% din profitul realizat in anul anterior (soldul creditor al contului 121). In ce consta reinvestirea impozitului si cum se calculeaza scutirea impozitului reinvestit? Trebuie reinvestit in cursul anului urmator sau exista un termen pina la care trebuie reinvestit pentru ca doar la sfirsitul anului se cunoaste exact valoarea profitului. Societatea are ca obiect de activitate "Activitati artistice de interpretare a spectacolelor".

Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 11 Nov. 2014
La trasarea rezultatului financiar, in cazul incheierii situatiilor financiare, asociatii in urma hotararii aga au in vedere reinvestirea profitului pentru anul recent incheiat sau alocarea de dividende. Reinvestirea, presupune lasarea profitului obtinut in societate si utilizarea acestuia pentru desfasurarea activitatii societatii si nu retragerea acestuia sub forma de dividende.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x