Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum o să arate aceste operații in Gestbal?

Bună! Societatea noastră se ocupă cu întreținerea și repararea autovehiculelor. Am fi vrut să achiziționăm de la un furnizor niște piese de schimb, am primit prin e-mail de la ei facturi proforme (vorbim despre două facturi diferente!), a trebuit să achităm amândouă facturi proforme (una a fost achitată prin virament bancar, al doilea a fost achitat cash), dar ne-au anunțat că nu o să aibă pe stoc nici peste 2 săptămâni acei piese de schimb, deci administratorul a vrut banii înapoi. L-a și primit înapoi banii pentru cele două facture proforme achitate (cash + virament bancar), printr-un PROCES VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE în cash. Deci banii am primit înapoi în cash.
Cum procedăm în acest caz? Cum justificăm operația aceasta, că nu am pirmit nimic în afara de procesul aceea. N-ar fi trebuit o factură proformă storno?
Folosim Gestbal.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 11 Mai. 2016
Facand plata in baza unor proforme nu se poate elibera factura sau chitanta in cazul restituirii. Din punct de vedere contabil se inregistreaza plata efectuata ca eronata iar prin incasare se face reglarea.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x