Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum inregistram corect?

Cum inregistram corect intrarea unor camere auto in cazul in care aceste camere se revand la un pret mai mare,apoi se monteaz? la masina clientului ,in cazul unei firme de vulcanizare auto.se pot considera acestea piese de schimb?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 10 Iul. 2014
Din punct de vedere al incadrarii piesele de schimb sunt definite ca piese mecanice, nu este cazul anvelopelor, camerelor care intra in categoria consumabile auto. In cazul dumneavoastra, in opinia mea, acest produs este marfa pe care o achizitionati in vederea comercializarii cu amanuntul conform definirii acestei tranzactii si precizarilor legale, montajul fiind cu tarif separat se incadreaza in categoria serviciilor. In concluzie, pentru vanzarea anvelopei sau camerei cu montaj, trebuie sa aveti doua pozitii distincte pe casa de marcat cu pret si tarif separat. Din punctul de vedere al beneficiarului inregistrarea contabila poate fi facuta pe servicii diverse sau reparatii si piese de schimb, dar nu si al furnizorului care vinde marfa si serviciile aferente montajului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x