Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Creare soft regie proprie - abordare cheltuieli

Buna ziua.

Societatea noastra are ca si obiect de activitatea crearea unui soft informatic. Pe parte contabila avem anumite nelamuriri legate de elementele care intra in costul imobilizarii in curs.

OMFP 1802/2014 expune informatiile legate de delimitarea intre cheltuielile generate in faza de cercetare respectiv dezvoltare dar care nu sunt suficient de clare motiv pt. care am vrea sa stim daca urmatoarele cheltuieli intra in costul imobilizarii:
- cheltuielile de infiintare
- achizitia semnaturii electronice
- achizitie laptop/imprimanta (amortizarea lor)
- diverse cheltuieli (bonuri taxi, achizitia unei carti care ajuta la implementarea soft-ului, participarea in cadrul unui curs util)
- servicii prestate de freelanceri straini (cu factura la baza dar este emisa pe numele lor de persoana fizica asa cum functioneaza platformele de freelanceri gen. Elance/Guru)
- abonament lunar drept de utilizare aplicatie chat pt salariati (Evernote)

Cheltuielile cu salariile, licentele de utilizare a anumitor programe, gazduire pe diferite servere a informatiilor - toate necesare realizarii obiectivului presupunem ca se incadreaza in categoria cheltuielilor de dezvoltare (implicit intra in costul imobilizarii in curs).

Mltumesc anticipat.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 09 Mai. 2016
In structura de cheltuieli care incadreaza costurile producerii softului sunt cele generate de forta de munca interna si externa, amortizarea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar folosite, taxe pentru utilizarea spatiilor si domeniilor, gazduire/inchiriere, etc. Dar nu pot fi incadrate celelalte cheltuieli in structura costului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x