Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cost achizitie cladire

O firma achizitioneaza o cladire prin intermediul unui credit bancar. As vrea sa stiu daca comisioanele ocazionate de acordarea creditului intra in costul de achizitie? Dar onorariul notarului si taxele cadastrale?
Adaugata in   Studii de caz Imobilizari

2 raspunsuri


la 29 Iun. 2012
Vezi Ordinul 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare pct. 51 alin.1 "Costul de achizitie al bunurilor cuprinde pretul de cumparare, taxele de import si alte taxe cu exceptia acelora pe care persoana juridica le poate recupera de la autoritatile fiscale, cheltuielile de transport, manipulare si alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achizitiei bunurilor respective. In costul de achizitie se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obtinerea de autorizatii si alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Iun. 2012
Multumesc. Am citit si eu ordinul, insa aveam o dilema referitor la interpretarea acestui articol. Comisionul aferent creditului se include sau nu in costul de achzitie. Este o cheltuiala atribuibila direct bunului?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x