Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Conventie civila sau PFA

buna ziua,
Un ONG organizeaza cursuri de calificare ptr. anumite categorii de persoane, activitate ptr. care angajeaza diversi lectori.
daca eu sunt angajat cu CIM la acest ONG, dar am si calificare de Formator pot preda anumite cursuri cum pot desfasura aceasta activitate. mentionez ca aceasta activitae o pot defasura de maxim 2-3 ori pe an fiecare curs avand durata de cca 3 luni.
Sub ce forma pot fi remunerat de acest ONG conventie civila sau trebuie sa ma inregistrez ca PFA/II?
Va multumesc anticipat.
Alin
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 11 Nov. 2011
se poate incheia conventie civila pe perioada cursurilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Nov. 2011
multumesc frumos stimata doamna, Va mai supun atentiei un aspect si va adresez o intrebare. Pentru aceste cursuri ONG-ul incaseaza ptr. fiecare cursant o anumita suma de bani de ex. 25 lei/ pers., suma din care isi retin toate cheltuielile, ex: taxa certificat de absolvire 2,5 lei..., si toate contributiile care se platesc ptr. angajator si lector.... iar lectorului ii ramane foarte putin...Contabilul, insista sa ma declar PFA sau PFI nu stiu ce este asta ptr ca doarasa pot fi platit ~nu vrea sa accepte ideea Conv. Civile, iar dumnealui considera activitatea ca fiind dependenta si calculeaza aceleasi retineri ca la CIM. Acest contabil procedeaza corect? este legal? puteti sa faceti referire si la art de lege care reglementeaza aceste aspecte? Multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Nov. 2011
Conform prevederilor art. 1 din OUG 82/2010 privind modificarea Codului Fiscal si art. III din OUG 58/2010 "La articolul 7 alineatul 1 punctul 2 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, subpunctul 2.1 se modifica si va avea urmatorul cuprins: â??2.1. Orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca indeplineste cel putin unul dintre urmatoarele criterii: a beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru; b in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca sau altele asemenea si contribuie cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu; c platitorul de venit suporta in interesul desfasurarii activitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizatia de delegare-detasare in tara si in strainatate, precum si alte cheltuieli de aceasta natura; d platitorul de venit suporta indemnizatia de concediu de odihna si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, in contul beneficiarului de venit."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x