Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Control rambursare TVA. Erori materiale la facturi di declaratie Vies

Buna ziua,
Va rugam sa ne consiliati cu privire la urmatoarea speta:

Este initiat in Ianuarie 2016 de ANAF un control fiscal pe rambursare TVA, pe perioada Ianuarie 2011 ? Septembrie 2015. Ni s-a prezentat un raspuns din partea ?Serviciul Central de Legaturi? cu privire la un Raport de livrari romanesti suspecte si anume cateva coduri TVA ale partenerilor ? clienti externi (din Franta si Marea Britanie), nu sunt valide sau sunt incorecte, pe diferite perioade de timp.
In urma verificarii situatiei am constatat, ca atat facturile emise de noi, cat si declaratiile fiscale VIES au fost intocmite cu codul partenerilor comunicate la inceputul colaborari.
Pe perioada colaborarii au intervenit unele modificari ale codurilor de TVA: unii parteneri si-au modificat codul TVA altii au fuzionat si nu am fost anuntati cu privire la aceste modificari, noi continuand sa emitem facturile pe coduri invalide. Facturile au fost achitate de catre parteneri.
Avand in vedere ca a fost suspendat controlului in Aprilie 2016, ce ne sfatuiti sa facem pentru a remedia aceste erori materiale si a evita riscului unor amenzi?
Multumesc.

Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 22 Apr. 2016
In opinia mea, nu aveti erori de corectat, daca aveti declaratiile cu codulrile corecte la momentul respectiv. Modificarile ulterioare, pot face subiectul unei note de informare cu privire la modificarea codului, motivatia si data intrarii in vigoare a noului cod.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Apr. 2016
In cazul in care vom face nota de informare cu privire la modificarea codului, la ce sanctiuni urmeaza sa ne asteptam din partea Organul de control si care ar fi baza legala? Influenteaza in vreun fel faptul ca deconturile noastre de TVA sunt cu valori de recuperat? In sensul ca vor fi controale mai frecvente pentru recuperarea de TVA? Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Apr. 2016
Nu veti fi sanctionati daca codul utilizat era valid la momentul efectuarii tranzactiei, nota de informare aratand buna credinta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x