Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contributii platite la norma intreaga

Buna dimineata....intrebarea mea este referitoare la marirea contributiilor pentru salariatii cu timp partial. Pentru un angajat pe postul de economist cu 2h/zi, angajatorul platea 43 lei pe luna contributii.
1)Acum este obligat la plata contributiilor echivalent la 8h/zi?
2)Ce se poate face in acest caz, sa se mareasca timpul de lucru la 8h/zi tinand cont de faptul ca oricum angajatorul va plati pentru salariat contributii pentru norma intreaga?
3) Cat vor fi sumele platite de angajator pentru norma intreaga...salariu si contributii?
Multumesc anticipat.

2 raspunsuri


la 25 Iul. 2017
Intentia executivului este de a modifica codul fiscal, art 136 lit c, aplicand pentru contractele de munca cu timp partial contributiile la nivelulbsalariului minim cu urmatoarele exceptii: Angajatii sunt elevi sau studenti pana in 26 ani, ucenici pana la 18 ani, persoane cu dizabilitati, pensionari ptr limita de varsta, persoane care realizeaza in cursul aceleiasi luni vanituri din salarii in baza a doua sau mai multe cim dintre care unul este cu norma intreaga. Aplicarea va.fi incepand cu salariile din august.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Iul. 2017
Pai e simplu. Se modifica CIM la norma intreaga . Pe de alta parte Ordonanata e sineconstitutionala . Poate renunta la ea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x