Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contractul de munca vs conventia civila impozitare/contributii: CAS, somaj, sanatate, impozit

Buna ziua,
sunt interesat sa stiu in cazul fiecarui raport de muncacontract de munca sau conventie civila, platitorulangajatorul ce si cat plateste la: CAS, somaj, sanatate, impozit, pentru cel ce este angajat si totodata angajatul daca are si el vreo obligatie fiscala!
In plus fiecare ce actedeclaratii/fise fiscale si unde trebuie sa depuna!?
Va rog un indrumar/tutorial pentru ambele variante!
Multumesc!

PS.: personal sunt PFA neplatitor TVA in sistem real si am nevoie sa angajez o persoana fizica neautorizatace are CIM la o alta societate comerciala pentru o munca de arhivare si organizare productii audioprofilul PFA-ului meu, munca pe care uitandu-ma in REVISAL nu stiu cum sa o trec daca ar fi sa angajez persoana respectiva cu contract de munca pentru aceasta actiune unica nerepetitiva, fapt ce nu poate fi interpretat ca fiind ilegal in cazul in care as opta eventual pentru angajarea persoanei respective prin conventie civilaaparent varianta mai simpla.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 09 Feb. 2012
Pentru contracte de munca contributiile sunt: CAS de angajator- 20,8% CAS de angajat- 10,5 % SANATATE SANATATE angajator=- 5.2% SANATATE angajat=- 5.5% contributia aferenta concediilor si indemnizatiilor- 0.85% SOMAJ angajator - 0.5% SOMAJ angajat - 0.5% fondul de garantare pentru plata crean??elor salariale- 0.25% Contributie angajator pt. accid. si boli profesionalei in functie de codul CAEN = 0,15% si 0,85% â?? IMPOZIT PE VENITURILE DIN SALARIII â??16%, Pentru conventiile civile societatea trebuie sa retina la sursa: 1. impozit venit = 10% sau 16% in functie de clauzele contractuale. 2. CAS pensii= 10,5% 3. somaj = 0,5% Exceptie pensionarii, vezi O.U.G. nr. 82/2010 . CASS sanatate- trebuie achitat de persoanele beneficiare de venit = 5,5 % .
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Feb. 2012
Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x