Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contractare imprumut in eur

Societatea A din Romania a incheiat un contract de imprumut cu societatea B din Romania (societatile sunt parti afiliate) pentru o suma de 100000 eur. Suma specificata in contract este in EUR. Incasarea efectiva a sumei in contul societatii A este in lei la cursul bancii prin care are loc viramentul. Rambursarea imprumutului, asa cum este prevazut in contract, se va efectua tot in lei la cursul BNR din data rambursarii.
Este corect ca incasarea, respectiv rambursarea imprumutului sa se efectueze in lei sau exista obligativitatea ca aceasta incasare, respectiv rambursare sa fie efectuata in EUR daca suma imprumutata, asa cum apare mentionata in contract, este in EUR?

Multumesc!

1 raspuns


la 14 Mai. 2020
Contractul de imprumut trebuie sa fie pe un termen precizat, in lei, putand avea o valoare de referinta in euro la cursul bnr din data platii, urmand ca restituirea sa se faca in lei la cursul de referinta bnr din data restituirii, dobanda fiind diferenta de curs valutar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x