Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contract prestari servicii eliberare materiale

O societate A primeste de la o societate B un contract de prestari servicii.
Societatea A nu are forta de munca calificata pentru executarea contractului si subcontracteaza lucrarea unei societati C (partea de manopera), cu mentiunea ca materialele necesare executarii contractului sunt puse la dispozitie de catre societatea A. Practic circuitul de facturare este urmatorul: C factureaza lui A , iar A factureaza lui B.
Deci societatea A va deschide un santier.
Este corecta pentru transferul de materiale de la gestiune la santier intocmirea bonului de transfer (aviz de insotire a marfii) precum si confirmarea acestuia acestuia de catre personaluL societatii C (societatea subcontractanta) avand in vedere faptul ca societatea A nu are desemnat un sef de santier propriu (angajat al societatii A)?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 04 Ian. 2016
Situatia contractuala intre A si C trebuie sa fie permisa de contractul incheiat intre A si B, in care sa fie specificat faptul ca A are dreptul sa subcontracteze o parte din lucrari procentual sau chiar in totalitate. In caz ca contractul de prestari servicii este incheiat in legalitate conform conditiilor impuse de contractor, se va putea face transferul de materiale intre firme in baza unui aviz si proces verbal de custodie urmand ca depozitarea si intrarea in consum sa fie in functie de etapele stabilite contractual. Confirmarea de transfer se poate face de personalul firmei C daca acesta este imputernicit de firma A.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x