Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contract inchiriere sediu social

Buna ziua,

Avem urmatoarea speta:

Din spatiul unei cladiri, care este proprietatea societatii A, s-a cedat prin contract de comodat, spatiul pentru sediul social al societatii B, la infiintarea acesteia, in 2011. Cele doua societati au convenit ulterior sa inlocuiasca contractul de comodat cu un contract de inchiriere.
Va rugam sa ne spuneti daca acest contract de inchiriere trebuie inregistrat la fisc, sau/si la Registrul Comertului, si care dintre cele doua societati ( A sau B sau amandoua) trebuie sa realizeze inregistrarea?

Multumesc.

V. Popescu

2 raspunsuri


la 19 Mar. 2014
O societate nu poate incheia contract de comodat pentru cedare spatiilor sale. Trebuie incheiat contract de inchiriere. In cazul in care la adresa respectiva va functiona sediul societatii respective (B), se va intocmi hotarare aga de stabilire a sediului. Aceasta se va depune si la ONRC de societate B. Puteti apela si la serviciile unui avocat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Mar. 2014
Se va intocmi lunar factura fiscala cf. contractului de inchiriere cu suma specificata in acesta. Astfel ambele firme isi declara la Anaf relatia reciproca de colaborare cf. contractului de inchiriere .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x