Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contract drepturi de autor. Contributii sociale

O firma incheie un contract de drepturi de autor cu o persoana fizica (persoana nu are calitatea de angajat cu contract de munca). Impozitul stabilit, conform contractului, este in procent de 10%. Pentru suma de 750 lei brut, care sunt obligatiile de plata (impozit, CAS si CASS)?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 12 Mai. 2014
Contributii sociale: 1. CAS Persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala au calitatea de contribuabil la sistemul public de pensii cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internationale la care Romania este parte. Asadar, daca o persoana realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor sau are calitatea de pensionar al acestor sisteme, nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute din drepturi de proprietate intelectuala. 2.CASS Persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala au calitatea de contribuabil la sistemul de asigurari sociale de sanatate cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internationale la care Romania este parte. In cazul in care beneficiarul obtine venituri din salarii sau asimilate salariilor, societatea va retine doar impozit pe venit de 10% sau 16% conform optiunii partilor stabilite prin contract, dupa cum prevad reglementarile art. 52 alin. (1) lit. a) si alin. (2) lit. a) sau art. 52^1 din Codul fiscal. Impozitul de 10% sau 16% se aplica la venitul brut stabilit prin contract dupa deducerea cotei forfetare de cheltuieli de 20% sau 25% conform art. 50 alin. (1) si alin. (2) din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x