Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contract de subinchiriere spatiu pentru birou

Buna Ziua. O persoana fizica inchiraza unei societati comerciale un spatiu cu destinatie birouri, iar aceasta subinchiriaza unei alte societati , cu conditia de a plati chiria lunara si utilitatile separat. Cine trebuie sa factureze utilitatile catre soc care are contract de subinchiriere , ce obligatii declarative au cele 2 societati precum si persoana fizica , ce documente se intocmesc si cum trebuie intocmita factura ptr utilitati) se poate factura en electrica, telef,internet sau se factureaza servicii. Factura pt utilitati este purtatoare de tva iar pt valoarea chiriei este scutita de tva?Multumesc.

1 raspuns


la 15 Sep. 2016
Pentru inchiriere va trebuie inregistrarea punctului de lucru si declararea acestuia, atat pentru chirias cat si pentru cel care inchiriaza de la chirias. Utilitatile vin pe numele proprietarului, cu posibilitatea de a incheia un contract direct cu furnizorul de utilitati. Refacturarea acestor utilitati se face in cascada dupa primirea de la furnizor, factura fiind purtatoare de tva, iar chiria are regim de scutire.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x