Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contract de colaborare intre PFA si SC

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog ce ar trebui sa contina un contract de colaborare intre un PFA cu sediul in Romania si o firma (societate comerciala) cu sediul in Belgia? Este vorba de prestarea unor servicii (de constructie) de catre PFA pentru firma din Belgia. PFA trebuie sa plateasca taxe si in Belgia (munca fiind prestata acolo) sau numai in Romania (taxele care revin unui PFA).Ma puteti ajuta si cu un model in cazul in care aveti?

Va multumesc frumos.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 07 Ian. 2015
Contractul despre care este vorba este un contract de prestari servicii, sau antrepriza de constructii, urmand ca pentru realizarea obiectivului sa se faca factura si sa se incaseze ca serviciu intracomunitar. Pentru realizarea contractului, PFA poate angaja personal, care va fi detasat pe perioada maxima legala, urmand ca aceasta sa plateasca salarii cu taxele aferente si diurna pentru acesta urmand sa factureze contravaloarea serviciilor. Ca model, contractul nu este recomandat sa fie doar cu clauzele generale, acesta fiind negociat intre parti, cu clauze purtatoare de drepturi si obligatii speficice relatiilor contractuale respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x