Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contract colectiv de munca societate privata

Buna ziua!
Sunt reprezentant al salariatilor in cadrul firmei iar firma are probleme financiare si datori la stat, cu blocare de conturi.
Negociem un nou contract colectiv de munca si as dori sa stiu ce pot obtine pt salariati:
- plata transport in comun in localitate, plata cresa /gradinita, bonuri de masa, cadou, bonuri turism, cadouri pt copii, 8 martie, etc);
- abonamente clinici medicale;
- pensie privata;
- altele.

Toate acestea sau partial se pot da in limita a 2 sau 5 % din 2016? Poate sunt unele, din cele de mai sus, care nu se incadreaza in cota de 2/5? care ar fi?
Aceasta cota de 2/5% este valabila si pt firmele cu probleme financiare ca a noastra?
Daca nu este accesata ce se intampla cu acesti bani , se pot transfera altfel al nivelul conducerii pt a beneficia de ei/bani un numar mai mic de salariati?
Se pot da bonuri de masa/cadou doar la o parte din personal? Unde ma pot interesa daca se dau si unde daca acesta cota s-a folosit?
Se poate da ceva in situatia firmei noastre cu conturi blocate?
Se pot mari salariile la angajati?
De cand am intrat in zona de probleme financiare nu ne-au mai dat banii de copil. Cica nu ne lasa fiscul, asa este?
Avem in contract acum doar o prima de vacanta care se da in anul urmator ca, cica, nu o pot accesa datorita fiscului? Asa sa fie?
Nu cumva ce este scris in contractul colectiv de munca la nivel de "beneficii" fiscul ar trebui sa lase firma sa ii vireze salariatilor?
Multumesc!



1 raspuns


la 04 Dec. 2015
Incerc sa va raspund solicitarilor punctual. In contactul colectiv de munca se pot introduce, decontarea transportului in comun doar daca firma se ocupa cu transportul in comun, salariatii urmand sa beneficieze gratuit de aceste servicii, altfel va trebuie un contract special, parteneriat, asociere sau alta forma prin care aceste cheltuieli sa fie acceptate. Plata cresei sau gradinitei este deductibila in limita legala conform Legii 193/2006 prin oferirea de tichete. Acelasi regim il au si tichetele de masa, acordarea unor cadouri pentru copii de Craciun si Paste, bonuri de vacanta. Asigurarea serviciilor medicale in sistem privat se poate face in limita a 250 euro anual, diferenta fiind considerata cheltuiala nedeductibila. Pensia privata poate fi acordata in limita a 400 de euro anual, ca o cheltuiala deductibila pentru firma. Facilitatile se pot acorda in functie de firma, politica, organizare, rezultate, acestea fiind stabilite de acte normative pentru sectorul public, sau public-privat, nefiind un procent de 2-5%. Orice negociati in contractul colectiv, daca firma nu are rezultate pozitive, conducerea poate plati doar salariul de baza cu sporurile inregistrate, fara aceste facilitati, dupa cum ati constatat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x