Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contract colaborare/Contract pe perioada determinata

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
O microintreprindere doreste sa construiasca o cladire in regie proprie, lucrarea va fi efectuata de muncitori care au acceptat sa ridice respectiva cladire intr-o anumita perioada.
Ce trebuie sa incheie firma cu acestia pentru a fi perfect legal si bineinteles convenabil?
Contract de colaborare sau contract de munca?
Va rog sa imi dati si un model.
Multumesc
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 01 Iun. 2012
Puteti incheia conventie civila sau contract de munca de 8 ore sau cu timp partial de lucru. Pentru contracte de munca contributiile sunt: CAS de angajator- 20,8% CAS de angajat- 10,5 % SANATATE SANATATE angajator=- 5.2% SANATATE angajat=- 5.5% contributia aferenta concediilor si indemnizatiilor- 0.85% SOMAJ angajator - 0.5% SOMAJ angajat - 0.5% fondul de garantare pentru plata crean??elor salariale- 0.25% Contributie angajator pt. accid. si boli profesionalei in functie de codul CAEN = 0,15% si 0,85% â?? IMPOZIT PE VENITURILE DIN SALARIII â??16%, Pentru conventiile civile societatea trebuie sa retina la sursa: 1. impozit venit = 10% sau 16% in functie de clauzele contractuale. 2. CAS pensii= 10,5% 3. somaj = 0,5% Exceptie pensionarii, vezi O.U.G. nr. 82/2010 . CASS sanatate- trebuie achitat de persoanele beneficiare de venit = 5,5 % .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x