Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

continuare activitate PFA in cazul decesului administratorului

Buna ziua,

In cazul unei PFA-profesie liberala-a intervenit decesul subit al administratorului.
Cum se procedeaza in acest caz din punct de vedere:
-fiscal/contabil,avand in vedere ca PFA-ul are angajati ,din care unul aflat in concediu medical?
-juridic-poate fi continuata activitatea de un alt membru al familiei care are aceeasi profesie,ce formalitati sant necesare?
Fac precizarea ca este vorba de un cabinet medical veterinar care raspunde de rezolvarea tuturor problemelor specifice acestui domeniu pe raza a doua comune.
Multumesc.

1 raspuns


la 18 Dec. 2014
Conform OUG 44/2008, incetarea activitatii PFA este clarificata de articolul 21 astfel - PFA isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri: a)prin deces; b)prin vointa acesteia; c)in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata. In concluzie, deca persoana acreditata nu mai exista, persoana juridica nu mai are subiectul activitatii si trebuie radiata, in continuare nefuntionand in legalitate. Daca exista un membru al familiei care poate desfasura aceeasi activitate, puteti sa-i propuneti infiintarea unei PFA care sa preia angajatii si activitatea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x