Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabilizarea veniturilor salariale obtinute de angajatii detasati

Buna ziua,

Rezlizez un studiu de caz pentru lucrarea de licenta si as dori sa stiu cum se vor impozita veniturile de natura salariala ale unor angjati ai unei firme romanesti detasati in Belgia pentru o perioada de 12 luni in vederea realizarii unei lucrari de constructie a unei cladiri pentru o firma din Belgia cu care firma din Romania a incheiat un contract de colaborare.
Lucratorii romani vor fi supusi impozitarii in Belgia pentru ca isi vor desfasura activitatea acolo pentru o perioada mai mare de 183 de zile?
Salariile vor ramane cele pe care le aveau angajatii in tara, la care se va adauga diurna sau trebuie sa fie aliniate cu salariul minim pe economie din Belgia?

Va multumesc!
O zi frumoasa.
Alexandra

1 raspuns


la 22 Iun. 2015
In contractul dintre cele doua societati trebuie specificate conditiile de detasare ale personalului societatii romane, respectiv cine plateste salariul, conditiile deplasarii si plata diurnei. In cazul unei detasari pe durata derulari unui proiect, societatea romana suspenda contractele detasatilor, iar partenerul strain va raspunde de contidiile de lucru, transport si salarizare. Daca partenerul nu respecta contractele privind plata salariala, societatea romana poate fi trasa la raspundere fiind obligata la plata drepturilor salariale. O alta varianta poate fi suportarea salariilor si a celorlalte cheltuieli de catre societatea romana care va factura prestarea de servicii partenerului strain.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x