Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contabilitate

In cadrul unui ONG care are Cifra de afaceri constituita din venituri din prestari servicii si venituri din cotizatii, impozitul pe profit se calculeaza la fel ca la SRL-uri?
Exista limita la cotizatii?
Adaugata in   Studii de caz Conta

1 raspuns


la 05 Feb. 2014
Aveti in vedere prevederile art. 15 din codul fiscal. Organizaþiile nonprofit, organizaþiile sindicale ºi organizaþiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru urmãtoarele tipuri de venituri: a) cotizaþiile ºi taxele de înscriere ale membrilor; b) contribuþiile bãneºti sau în naturã ale membrilor ºi simpatizanþilor; c) taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaþiei în vigoare; d) veniturile obþinute din vize, taxe ºi penalitãþi sportive sau din participarea la competiþii ºi demonstraþii sportive; e) donaþiile ºi banii sau bunurile primite prin sponsorizare; f) dividendele ºi dobânzile obþinute din plasarea disponibilitãþilor rezultate din venituri scutite; g) veniturile pentru care se datoreazã impozit pe spectacole; h) resursele obþinute din fonduri publice sau din finanþãri nerambursabile; i) veniturile realizate din acþiuni ocazionale precum: evenimente de strângere de fonduri cu taxã de participare, serbãri, tombole, conferinþe, utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului acestora; j) veniturile excepþionale rezultate din cedarea activelor corporale aflate în proprietatea organizaþiilor nonprofit, altele decât cele care sunt sau au fost folosite într-o activitate economicã; k) veniturile obþinute din reclamã ºi publicitate, realizate de organizaþiile nonprofit de utilitate publicã, potrivit legilor de organizare ºi funcþionare, din domeniul culturii, cercetãrii ºtiinþifice, învãþãmântului, sportului, sãnãtãþii, precum ºi de camerele de comerþ ºi industrie, organizaþiile sindicale ºi organizaþiile patronale. Norme metodologice l) sumele primite ca urmare a nerespectãrii condiþiilor cu care s-a fãcut donaþia/sponsorizarea, potrivit legii, sub rezerva ca sumele respective sã fie utilizate de cãtre organizaþiile nonprofit, în anul curent sau în anii urmãtori, pentru realizarea scopului ºi obiectivelor acestora, potrivit actului constitutiv sau statutului, dupã caz; m) veniturile realizate din despãgubiri de la societãþile de asigurare pentru pagubele produse la activele corporale proprii, altele decât cele care sunt utilizate în activitatea economicã; n) sumele primite din impozitul pe venit datorat de persoanele fizice, potrivit prevederilor titlului III. Organizaþiile nonprofit, organizaþiile sindicale ºi organizaþiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit ºi pentru veniturile din activitãþi economice realizate pânã la nivelul echivalentului în lei a 15.000 euro, într-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit, prevãzutã la alin. (2). Organizaþiile prevãzute în prezentul alineat datoreazã impozit pe profit pentru partea din profitul impozabil ce corespunde veniturilor, altele decât cele prevãzute la alin. (2) sau în prezentul alineat, impozit calculat prin aplicarea cotei prevãzute la art. 17 alin. (1) sau art. 18, dupã caz.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x