Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cont 346

Buna ziua.
Cumpar de la un furnizor baterii(acumulatoare) pentru masini.Pe factura am pozitia de baterii (371)si o pozitie cu plumb-produse reziduale pe care le contabilizez pe 346. In momentul cand trimit inapoi bateriile consumate de la client, valoarea contului 346 o inregistrez cu minus si astfel mi se inchide 346. Dar acum am o situatie aparte: bateriile vechi se vand unui client -colector deseuri (contabilizat pe 703), iar in contul 346 ramane valoarea de componenta plumb. Intrebarea mea este cum inchid acel cont 346?
Va multumesc anticipat!
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 29 Iul. 2013
Buna ziua, Contul 346 - Produse reziduale. Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta existentei si miscarii stocurilor de produse reziduale (rebuturi, materiale recuperabile sau deseuri). Contul 346 este un cont de activ. In debitul contului 346 se inregistreaza: - valoarea la pret de inregistrare sau cost de productie a produselor reziduale intrate in gestiune din productia proprie (711); - valoarea produselor reziduale aduse de la terti, inclusiv costul serviciilor facturate de terti (354, 401). In creditul contului 346 se inregistreaza: - valoarea la pret de inregistrare a produselor reziduale vandute/ iesite din gestiune si lipsurile la inventar (711); - valoarea produselor reziduale trimise la terti (354); - valoarea la pret de inregistrare a produselor reziduale acordate salariatilor, ca plata in natura, potrivit legii (421); - valoarea la pret de inregistrare a produselor reziduale cuvenite actionarilor, asociatilor sau unitatilor prestatoare ca plata in natura, potrivit prevederilor contractuale (462, 401); - valoarea la pret de inregistrare a produselor reziduale retinute si consumate in aceeasi unitate (301, 302); - valoarea donatiilor in produse reziduale si pierderile din calamitati (658, 671); - valoarea produselor reziduale care fac obiectul participarii la filiale din cadrul grupului, la alte societati sub forma intereselor de participare sau altor titluri de valoare (261, 262, 263, 265). Soldul contului reprezinta valoarea la pret de inregistrare a produselor reziduale existente in stoc la sfarsitul perioadei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x