Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Concediu prenatal

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: sunt angajat cu norma intreaga 8 ore/zi la o firma si in paralel cu norma partiala 2 ore/zi la alta firma.
Am intrat in concediu medical (prenatal) de la firma la care lucrez 8 ore/zi, insa la cealalta firma figurez in continuare cu norma de 2 ore/zi.
As dori sa stiu cum sa procedez ca sa beneficiez de indemnizatie de crestere copil.Cand ar trebui sa incetez colaborare cu firma la care am contract 2ore/zi?
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

4 raspunsuri


la 29 Aug. 2013
În aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care aveti contractul de 8 ore. La firma unde lucrati cu 2 ore trebuie sa depuneti o copie legalizata a concediului medical. Pentru persoana asigurata care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform O.U.G. nr. 158/2005, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. Pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani se vor lua in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitarii.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Aug. 2013
MULTUMESC.Mai am o problema: am intrat in medical incepand cu 1 august,insa la firma unde lucrez 2 ore nu am adus medicalul.Pana cand ar trebui sa-l aduc,si ce se intampla cu acele copii legalizate ale medicalului,se depun undeva sau le pastreaza angajatorul. multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Aug. 2013
Buna ziua, Concediul medical trebuie adus angajatorului pana cel tarziu pe data de 5 a urmatoarei luni, adica pana pe 5 septembrie, in cazul dumneavostra. Se pot recupera banii de pe concediul medical doar de catre societatea la care aveti functia de baza, in cazul dumneavostra acolo unde aveti contract de 8 ore. Cealalta societate va pastra copiile legalizate la sediul societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Sep. 2013
Buna ziua,as mai avea o intrebare.Unde pot completa in REVISAL concediul de maternitate?Daca intru la rubrica "contracte","suspendare", nu imi apare art 50 lit.a)(suspendarea contractului pentru concediu de maternitate), nu stiu unde sa inregistrez medicalul incepand cu 01.08.2013. multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x