Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

concediu medical pentru o salariata

Buna Ziua!
O salariata care a fost in concediu ingrijire copil pana la 2 ani cu indemnizatie de 600 lei/luna si care acum intra in prenatal cu cel de-al doilea copil, prezinta societatii 2 certificate initiale de concediu medical, unul cu cod indemnizatie de 01 pentru perioada 20.10.2014 - 29.10.2014, cel de-al doilea cu cod 08 pentru perioada 30.10.2014 - 31.10.2014 . Cum se calculeaza concediul medical si cine suporta indemnizatia - angajatorul sau Casa de Asigurari Sociale de Sanatate, deoarece stiu ca la un concediu medical initial 5 zile sunt suportate de societate. Mentionez ca salariata nu a fost prezenta nicio zi la serviciu, suspendarea CIM s-a incheiat pe 17.10.2014, iar concediul medical incepe din data de 20.10.2014.
Multumesc!

1 raspuns


la 15 Nov. 2014
Pentru primele trei zile in care angajata nu a fost prezenta se inregistreaza concediu fara plata conform unei decizii emise de seful compartimentului. Pentru concediile medicale, al doilea nu se inregistreaza ca fiind in continuarea primului daca difera codul de diagnostic, deci perioada suportata de catre societate este calculata pentru ambele daca codul de diagnostic este diferit, sau o singura data daca este acelasi, urmand sa se calculeze procentul de 75% pentru cod 01 si 85% pentru cod 08. In cazul prelungirii unui certificat de concediu medical pentru acelasi cod de diagnostic, in luna in curs sau in luna urmatoare, pe noul certificat de concediu medical acordat in continuare se va mentine codul de diagnostic inscris in certificatul de concediu medical initial. Avand doua concedii medicale, unul in prelungirea celuilalt, fara intrerupere, conditia ca cel de-al doilea concediu medical sa fie in continuarea celuilalt este indeplinita daca codul de diagnostic de pe cele doua concedii medicale este acelasi tinand cont ca de cele mai multe ori concediile medicale consecutive nu au acelasi cod de indemnizatie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x