Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

concediu medical fara baza de calcul

Un salariat este angajat cu data de 16.04.2014 si in data de 17.04.2014 prezinta concediu medicalcu cod boala obisnuita.,.As dori sa stiu cum se procedeaza in aceasta situatie ,mentionez ca nu a lucrat in ultimile 12 luni deci nu are alte venituri care s-ar lua in calcul la stabilirea bazei de calcul baza de calcul.Daca nu se plateste concediu medical cum intocmesc declaratia 112 ?.Multumesc.

1 raspuns


la 12 Iun. 2014
Pentru calcularea indemnizatiei concediului medical trebuie ca angajatul sa realizaze venituri impozabile in ultimele 6 luni. Calculul se face avand la baza media veniturilor brute relizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care se acorda concediul si care au stat la baza constitutiii stagiului de cotizare pentru sanatate. Daca salariatul nu are venturi realizate in ultimele 6 luni, nu i se poate calcula indemnizatia medicala. In plus, pentru ca salariatul nu are un stagiu minim de cotizare de o luna in ultimele 12 luni anterioare atunci nu are dreptul la CM conform OUG 158/2005 si a normelor de aplicare. In acest caz, considerati ca salariatul nu intruneste conditiile legale pentru primirea indemnizatiei si nici nu poate primi concediu medical, atunci varianta pe care o puteti utiliza este cea de concediu fara plata, prin decizia administratorului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x