Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Concediu de odihna

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema de legislatie a muncii si anume: O persoana angajata cu timp partial de 2 ore, cate zile de concediu de odihna are pe an, stiind ca la un program de 8 ore concediu este de 21 de zile pe an.
De asemenea, daca persoana respectiva lucreaza la mai multi angajatori cu timp partial de 2 ore, la cate zile de concediu de odihna are dreptul?

Va multumesc.

1 raspuns


la 19 Aug. 2013
Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare indiferent de contract (norma intreaga sau fractionata). Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Conform prevederilor Codului muncii indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x