Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Concediu crestere copil

Buna ziua,
Am o Intreprindere Individuala pe numele sotului.
Sotul este angajat la o alta firma. Eu sunt angajata la Intreprinderea Individuala a lui si sunt insarcinata. Deoarece el are un salariu mai mare, am vrea sa ramana el in concediu pentru cresterea copilului.
Intrebarea mea este: nu il influienteaza faptul ca are aceasta Intreprindere pe numele lui, va putea sa ramana in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani?

Multumesc
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 12 Iul. 2013
Buna ziua, Conform Art. 2 din OUG 111/2010: (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi: a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara; b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara. Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Iul. 2013
Multumesc de raspuns, dar nu m-ati lamurit. Va rog daca stiti sa imi spuneti concret in cazul acesta veniturile intreprinderii il afecteaza, adica eu stiu ca pe perioada concediului nu ai voie sa realizezi alte venituri.... In cazul acesta lui i se iau in considerare veniturile de la intreprindere? Adica nu vreau sa intocmesc dosarul sa primesc cateva luni indemnizatia si apoi sa fie nevoie sa o restitui. Asta ma intereseaza? Carmen
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Iul. 2013
Pe perioada concediului de ingrijire a copilului nu ai dreptul sa realizezi alte venituri decat indemnizatia primita. Sotul dumneavostra trebuie sa isi suspende toate activitatile. Pe II ramaneti doar dumneavostra.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x