Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

concedii medicale accidente de munca

Buna seara. La o societate un salariat angajat la 01. 09.2014 nemai lucrand pana la aceasta data nicaieri in data de 29.09. a avut un accident de munca ( interventie chirurgicala )
La aceasta data am primit concediile medicale cu cod 03
1. Concediile medicale trebuie vizate de Casa de Pensii inainte de a fi calculate concediile?
2. Procentul ar fi 100% ?
3. Baza de calcul este doar suma din luna septembrie ?
4. Se suporta de societate primele 3 zile Calendaristice sau lucratoare ?
Adaugata in   Studii de caz Salarii

1 raspuns


la 06 Nov. 2014
In cazul unui concediu medical pentru cod 03 accident de munca acesta este suportat din FAAMBP, primele 3 zile sunt suportate de catre societate, diferenta de catre stat, este vorba despre cele lucratoare pentru care se calculeaza veniturile salariale. Procentul poate fi de 100% sau 80% trebuie scris pe formular, astfel, conform prevederilor art. 33 alin. 1 din Legea 346/2002, cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca reprezinta 80% din media veniturilor salariale brute realizate in ultimele 6 luni anterioare manifestarii riscului iar in cazul urgentelor medico-chirurgicale este de 100% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestarii riscului. Baza de calcul a indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca in cazul in care stagiul de cotizare este mai mic de o luna, o constituie venitul lunar brut din prima luna de activitate pentru care s-a stabilit sa se plateasca contributia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x