Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Completare rand 30 decont TVA

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o problema. Societatea noastra nu este in sistemul TVA la incasare insa colaboreaza cu parteneri care sunt in acest sistem. In luna martie am primit o factura de la un partener cu TVA la incasare, factura este emisa cu data de februarie. O sa depunem la 394 rectificativa pentru luna februarie, iar pentru decontul 300 intrebarea mea este: aceasta suma va fi trecuta la randul 30? Va intreb acest lucru deoarece in decontul 300 la sectiunea "informatii privind taxa pe valoare adaugata neexigibila sau nedeductibila" la randul B se inscriu informatii privind achizitiile de bunuri si servicii efectuate atat in perioada de raportare cat si in perioadele anterioare pentru care nu s-a exercitat dreptul de deducere a taxei pe valoare adaugata.

Multumesc frumos.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 18 Apr. 2013
In opinia mea, factura trebuie inregistrata la luna februarie. Puteti intocmi decontul corect pentru luna februarie si depuneti cerere de corectie la ANAF. La acesta anexati si documentele justificative (jurnalele de vanzari si de cumparari, balanta, precum si decontul depus initial). Deconturile de TVA depuse de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata pot fi corectate din punctul de vedere al erorilor materiale . Aceste erori pot fi: - erori de transcriere preluarea eronata a sumelor din jurnale; inversarea unor cifre din sumele trecute in decont; preluarea eronata a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare ; - inregistrarea in decont a diferentelor de taxa pe valoarea adaugata de plata, constatate de organele de control, contrar reglementarilor legale in materie; - erori provenind din inscrierea in decontul de taxa pe valoarea adaugata a sumelor solicitate la rambursare in perioada anterioara. Corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata se realizeaza de compartimentul de analiza a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, denumit in continuare compartiment de specialitate. In cazul dvs. factura nu se va trece la rd. 30 din decontul de TVA. Asa cum bine ati remarcat si dvs., aceasta factura trebuie sa se regaseasca la sectiunea "informatii privind taxa pe valoare adaugata neexigibila sau nedeductibila" la randul B se inscriu informatii privind achizitiile de bunuri si servicii efectuate atat in perioada de raportare cat si in perioadele anterioare pentru care nu s-a exercitat dreptul de deducere a taxei pe valoare adaugata, aferenta decontului lunii februarie. Totodata, trebuie sa depuneti declaratia rectificativa pentru formularul 394 pentru luna februarie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x