Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Compensare facturi-fara implicare IMI

Am citit ca o metoda de compensare,fara a implica IMI,este decalarea termenului scadent al facturilor,astfel ca ele sa nu mai fie restante.Care e procedura de decalare?Ce acte trebuie intocmite?
Adaugata in   Studii de caz Compensare

3 raspunsuri


la 05 Sep. 2014
Baza legala privind compensarea este OUG 77/1999 care contine Regulamentul de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, aprobat prin HG 685/1999. Conform art. 3 din HG 685/1999 se interzice utilizarea altor documente de compensare in afara celor prevazute in regulamentul de compensare, iar pentru facturi cu valori mai mari de 10 mii lei, compensarea datoriilor neplatite se face in cadrul institutional stabilit prin OUG 77/2009. Se poate face compensarea in afara cadrului institutional instituit de OUG 77/1999 (fara implicarea IMI) pentru facturile mai mari de 10.000 lei neajunse la scadenta, deoarece procedura de compensare prin IMI se refera la datoriile restante mai vechi de 30 de zile de la data scadentei, asa cum rezulta din redactarea art. 2 din ordonanta. Decalarea termenului scadent nu mi se pare o solutie sigura,nerespectarea prevederilor OUG 77/1999 are prevazute contraventii astfel: netinerea de catre contribuabilul persoana juridica a evidentei platilor restante se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 500 lei la 1.000 lei, iar nedepunerea la IMI a evidentei platilor restante mai vechi de 30 de zile se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 1.000 lei la 5.000 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Sep. 2014
cand se depune la IMI situatia platilor restante mai vechi de 30 zile? exista vreo declaratie in acest sens?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Sep. 2014
Recent am aflat ca clientul cu care vroiam sa fac comepnsarea e in faliment. Respectivul client nu e de gasit,numerele de telefon pe care le gasim pe net si cele pe care le avem sunt sau nealocate,sau "Acest numar nu exista".Am gasit un raport despre respectiva firma,in care apare stare companie:sub incidenta Legii 85/2006,faliment. De aceasta procedura am gasit ca s-a ocupat Cabinet individual de insolventa Gordita Ioan.Respectivul mi-a raspuns o data la telefon si a zis sa revin cu un apel,ca sa caute numarul administratorilor ,dar de atunci nu a mai raspuns la telefon. Practic aceste sume ar trebui compensate,dar cum pot face asta in lipsa lor?Sau ce se intampla cu respectivele sume,daca eu nu pot sa comunic cu firma respectiva?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x