Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Compensare creante datorii

Buna ziua,
Avem un caz in care doua firme, avand aceiasi actionari si aceiasi administratori au colaborat cu un tert. Pentru prima firma tertul era client, pentru cea de-a doua tertul era furnizor. Suntem in situatia in care se doreste lichidarea uneia dintre firme, au fost depuse actele pentru lichidare, dar procesul nu este finalizat. Atat pe prima firma, cat si pe a doua, tertul inregistreaza creante, respectiv datorii. Nu mai este posibila recuperarea datoriilor de la tert, de aceea se doreste de catre administratori, compensarea creantelor aferente unei firme cu datoriile aferente firmei 2 pentru acest tert. Este posibil? In ce temei legal si cum trebuie efectuata operatiunea?
Mulumim anticipat pentru ajutor,
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 15 Iun. 2013
Compensarea intre doua societati se poate face doar in baza unui ordin de compensare, emis in conformitate cu prevederile HG nr. 685/1999. Daca facturile sunt mai mici de 5.000 lei, in practica se foloseste si "schimbul de chitante".
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x