Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

comert cu amanuntul in cazul unui pfa

Cum se stabileste venitul net impozabil pentru comert cu amanuntul in cazul unui PFA, avand in vedere ca toate facturile de aprovizionare cu marfa au fost achitate integral pana la sfarsitul anului, iar la sfarsitul anului s-a efectuat inventar si mai sunt marfuri pe stoc ? Ce cheltuieli sunt nedeductibile aferente stocului de marfa?

4 raspunsuri


la 11 Dec. 2014
Cheltuielile privind stocul de marfa achitat sunt deja considerate deductibile pentru PFA, pentru ca sunt achizitionate in vederea valorificarii, doar cheltuielile care nu au relevanta in activitatea PFA nu sunt deductibile. Venitul impozabil pentru o PFA este obtinut din facturile emise (bonuri fiscale) si incasate. Venitul net este obtinut din diferenta dintre venitul brut, cheltuielile deductibile si cheltuielile sociale, daca PFA calculeaza impozitul pe venit in sistem real.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Dec. 2014
Multumesc pentru raspuns. Asa am calculat si eu dar am avut control de la finante la un PFA care are comert cu amanuntul si au calculat descarcare de gestiune, din calcul reiese ca la stocul de marfa au scazut cheltuielile la pretul de achizitie al marfurilor din stoc si l-au considerat nedeductibile mentionand ca nu sunt cheltuieli aferente veniturilor. La o intrebare pe care am adresat-o ANAF am primit raspuns ca descarcarea de gestiune este o problema pentru contabilitatea in partida dubla, nu este specifica contabilitatii in partida simpla. Pana una alta suntem buni de plata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Dec. 2014
Calculatia stocurilor si descarcarea de gestiune este specifica societatilor comerciale si nu PFA. In procesul verbal al controlului aveti baza legala prin care aceste cheltuieli sunt considerate nedeductibile. Puteti face contestatie daca sunteti in termen sau puteti actiona in justitie fiscul daca achizitiile privind stocul de marfa sunt conforme cu autorizarea activitatii PFA. In cazul in care achizitiile efectuate nu sunt facute conform obiectului de activitate autorizat atunci au dreptate sa scada aceste cheltuieli.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Dec. 2014
Multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x