Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor standurilor chioscurilor

Buna seara,
Daca o societate are caen 4799 "comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor standurilor chioscurilor si pietelor" este obligatoriu sa tina evidenta global valoric, la pret de vanzare si sa vanda produsele la acelasi pret? Nu se poate sa practice preturi diferite pentru clienti diferiti fara a fi nevoie sa intocmeasca PV de modificare de pret?
Multumesc
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 11 Iul. 2014
Regula privind vanzarea cu amanuntul este obligatorie pentru toate societatile, iar adoptarea metodei global valorice nu poate fi schimbata in timpul exercitiului. Daca orice pret ar fi negociabil la mica intelegere, ar fi foarte greu sa aveti o evidenta clara a veniturilor, iar rezultatele financiare ar fi discutabile. Va recomand ca modificarea preturilor sa fie efectuata la decizia administratorului prin reduceri de pret, acordare discount sau promotii. Acestea nu pot fi organizate doar pentru anumiti clienti, ci trebuie acordate dupa anumite criterii clare in functie de valoare si volum.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x