Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cod CAEN in constructii

Buna ziua,

In contextul prevederilor OUG 114/2018, respectiv facilitati fiscale pentru angajatii in constructii in 2019, avem urmatoarea speta:

SRL cu activitate principala declarata la infiintare in 2011-cod CAEN 4120-Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, realizeaza cifra de afaceri in proportie de 100% numai din activitatea secundara - cod CAEN 7112-Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea, respectiv activitati de dirigentie santier si RTE (responsabil tehnic cu executia lucrarilor). Precizam ca ambele coduri CAEN intra pe facilitati fiscale in constructii, conform OUG 114/2018.

Va intrebam daca totusi, ar fi necesar ca activitatea secundara cod 7112 sa fie declarata la Registrul Comertului ca activitate principala, avand in vedere ca pe codul 4120 societatea nu realizeaza cifra de afaceri si nu a realizat nici in anii precedenti.


Multumim!





1 raspuns


la 29 Ian. 2019
Modificarea activitatii principale poate fi facuta de administratorul firmei daca este necesar. Chiar daca firma nu deruleaza activitati de constructii, serviciile aferente acestora, ca dirigintia de santier face parte din activitatea de constructii. In opinia mea, modificarea este necesara doar daca este solicitata/conditionata de derularea unor proiecte de dezvoltare imobiliara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x