Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

CMI- contabilitate in partida simpla

Functionez ca si CMI intr-un spatiu inchiriat. In acest timp imi construiesc o cladire in care vreau sa-mi desfasor in continuare activitatea. Nu stiu daca ea va fi gata anul acesta.
- Intrebarea mea este: cheltuielile acumulate pentru construirea acestui spatiu (materiale de constructii, gresie, faianta, obiecte sanitare etc.) le inregistrez in Registrul de incasari si plati la data achitarii lor, chiar daca nu este receptionata cladirea, si le consider deductibile la calculul impozitului pe profit?
- Achizitionarea centralei termice -care este un mijloc fix- pentru ea incep calculul amortizarii din momentul punerii in functiune, iar plata ei o inregistrez in Registrul de incasari si plati la data achitarii cu OP, considerand cheltuiala nedeductibila fiscal?
Va multumesc.

1 raspuns


la 28 Sep. 2012
Materialele şi instalaţiile achiziţionate pentru realizarea construcţiei se trec în Registrul Jurnal de Incasări şi Plăţi la data plăţii (cu numerar sau prin bancă). Nu o să fie deductibile la calculul impozitului pe venit, numai după punerea lor în funcţiune, şi atunci numai amortizarea calculată pe anii de funcţionare, conform duratelor normate de funcţionare. Element esenţial este (părere personală) ca pentru construirea clădirii toate actele de achiziţii să fie pe "numele afacerii", împreună cu autorizaţia de construcţie, de urbanism etc., ca clădirea construită să devină proprietatea afacerii, şi nu a persoanei dr.X. După punerea în funcţiune se va deschide nişte fişe de mijloace fixe prin care se va calcula amortizările ce o să fie cheltuială deductibilă pe fiecare an din perioada de funcţionare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x