Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cladire din lemn demolata si construita alta noua!

Buna seara!
Cum se inregistreaza o terasa din lemn demolata ,cu o valoare ramasa neamortizata de 40 000 lei si construita alta noua cu materiale termorezistente?Demolarea si constrctia terasei s-a facut in regie proprie.

2 raspunsuri


la 19 Nov. 2014
In cazul demolarii unui imobil, daca la achizitie a fost dedusa total sau partial TVA, la scoaterea sa din evidenta prin demolare trebuie sa se analizeze daca exista necesitatea ajustarii TVA, in functie de data dobandirii imobilului si incheierea sau nu a perioadei de ajustare. Prevederile referitoare la ajustare se aplica si in cazul in care la dobandirea imobilului s-au aplicat masurile de simplificare, respectiv taxare inversa, pentru care nu s-a facut plata efectiva intre furnizor si beneficiar, dar prin evidentierea de catre beneficiar a taxei atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila in decontul de taxa se considera ca taxa a fost dedusa. Inregistrarea contabila a ajustarii TVA este 635 = 4426. Reflectarea in contabilitate a operatiunilor legate de demolarea terasei si scoaterii din gestiune cu valoarea neamortizata % = 212 2812 6583 unde cheltuiala inregistrata in contul 6583 va fi deductibila fiscal la calculul impozitului pe profit Deoarece pentru bunul imobil inainte de a fi demolat se platea impozit, pentru inchiderea rolului fiscal referitor la aceasta se va face o solicitare la Directia de impozite si taxe locale insotita de documente.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Nov. 2014
Va multumesc pentru raspuns, dar terasa a fost modificata asa scrie pe autorizatie(chiar daca s-a pastrat doar fundatia) si problema care o am acum este in baza carui document se sterg din contabilitate valoarea de 40 000 lei?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x