Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Chitanta

Cum se procedeaza,daca s-a anulat o chitanta,si am doar exemplarul albastru anulat,cel rosu si verde,l-a pierdut secretara(ea face registrul de casa)?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 26 Nov. 2013
pastrati exemplarul albastru. La acesta atasati si o nota explicativa data de sectretara pentru pierderea celorlalte exemplare. Orice persoanã care constatã pierderea, sustragerea sau distrugerea unor documente justificative sau contabile are obligaþia sã aducã la cunoºtinþã, în scris, în termen de 24 de ore de la constatare, conducãtorului unitãþii . În termen de cel mult 3 zile de la primirea comunicãrii, conducãtorul unitãþii trebuie sã încheie un proces-verbal, care sã cuprindã: - datele de identificare a documentului dispãrut; - numele ºi prenumele persoanei responsabile cu pãstrarea documentului; - data ºi împrejurãrile în care s-a constatat lipsa documentului respectiv. Procesul-verbal se semneazã de cãtre: - conducãtorul unitãþii; - conducãtorul compartimentului financiar-contabil al unitãþii sau persoana împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcþie; - persoana responsabilã cu pãstrarea documentului; ºi - ºeful ierarhic al persoanei responsabile cu pãstrarea documentului, dupã caz. Când dispariþia documentelor se datoreazã însuºi conducãtorului unitãþii, mãsurile prevãzute de prezentele norme metodologice se iau de cãtre ceilalþi membri ai consiliului de administraþie, dupã caz. În condiþiile în care documentul pierdut a fost întocmit de cãtre unitate într-un singur exemplar, reconstituirea acestuia se face urmând aceleaºi proceduri prin care a fost întocmit documentul original, menþionându-se în antetul documentului cã este reconstituit, ºi stã la baza înregistrãrilor în contabilitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x