Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli nedeductibile fiscal in cazul unei microintreprinderi

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce regim fiscal au cheltuielile nedeductibile fiscal in cazul unei microintreprinderi.
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 31 Iul. 2019
Cheltuielile nedeductibile nu au o implicatie fiscala directa pentru microintreprinderi, acestea fiind impozitate la veniturle realizate, dar la calculul impozitului pe microintreprindere intra si veniturile realizate din cheltuieli nedeductibile. Cheltuielile nedeductibile afecteaza rezultatul societatii, la fel ca si in cazul societatilor impozitate pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Iul. 2019
In cazul microintreprinderilor, nu se tine evidenta cheltuielilor dupa deductibilitate. Insa, conform articolului 57 din Codul fiscal, microintreprinderile sunt obligate sa tina evidenta amortizarii fiscale. Daca cheltuielile inregistrate in contabilitate sunt de natura celor prevazute la articolul 76, aliniatul 3 din Codul fiscal (de natura avantajelor in bani sau in natura), aceste sume se vor considera drept venituri impozabile la angajat si se vor impozita atat din punct de vedere al impozitului pe venit, dar si al contributiilor obligatorii (daca sumele respective nu se recupereaza de la angajat). Daca inregistrati cheltuieli de natura celor prevazute la art. 114, aliniatul 2, literele h) si i), acestea se considera venituri din alte surse la persoana fizica si se impoziteaza prin retinere la sursa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x