Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli cercetare-dezvoltare si angajare pensionar urmas

1. O firma IT poate incheia un contract de cercetare-dezvoltare cu un salariat al firmei?

2. O firma poate angaja o persoana care beneficiaza de o pensie de urmas de 1000 lei cu contract de munca pe durata nedeterminata? Trebuie sa renunte la pensia de urmas?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 06 Feb. 2013
Conform prevederilor art. 118 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari: a) pensionarii pentru limita de varsta; b) nevazatorii; c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate; d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b). ART. 84 Copiii au dreptul la pensie de urmas: a) pana la varsta de 16 ani; b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani; Asadar, in cazul in care va continuati studiile, puteti cumula pensia de urmas cu salariul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Feb. 2013
Buna seara, Firma IT poate incheia cu salariatul un contract, altul decat contractul individual de munca, ca de exemplu un contract civil pe care il poate plati pentru activitatea de cercetare-dezvoltare prestata. Nu mai poate incheia inca un contract individual de munca cu acelasi salariat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x