Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cesiunea contractului de inchiriere

Buna ziua,

Societatea "Cafeanea" srl este beneficiara unui Contract de inchiriere X de spatiu al carui proprietar este societatea "Spatiu"srl. Societatea "Cafenea" srl a acumulat datorii pentru neplata chiriei catre societatea "Spatiu" srl in suma de 200.000 lei.
La data de 01.08.2012 se incheie o "Conventie privind cesiunea contractului de inchiriere X" dintre societatile sus amintite prin care societatea "Cofetarie"srl preia calitatea de locatar cat si drepturile si obligatiile contractului de inchiriere X de la societatea "Cafenea" srl.
Art 2 al Conventiei privind cesiunea contractului de inchiriere X prevede ca: Societatea Cofetarie srl recunoaste datoria de 200.000 lei pe care o preia si se obliga sa o achite catre societatea Spatiu srl.
Mentionez ca toate cele trei societati sunt inregis- trate ca platitoare de Tva si impozit profit.

Va rog frumos sa imi prezentati inregistrarile conta- bile, tratamentele fiscale ale acestei operatiuni atat in con- tabilitatea socieatatii "Cafenea"srl cat si a societatii "Cofetarie"srl (ele avand asociat si administrator comun).

Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x