Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cesiune parti sociale in cadrul unui srl D

in situatia in care un SRl are doi asociati,respectiv administratori, si unul intre ei nu vrea sa mai continue colaborarea , va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura de transfer a partilor sociale pe care le detine si ce acte trebuiesc intocmite precum si ce costuri sunt.
Din cate am citit cesiunea partilor sociale ar fi cea mai accesibila ,inchiderea cat si suspendare presupunand anumite costuri.

1 raspuns


la 12 Mar. 2015
Si cesiunea partilor sociale presupune taxe de registru (onrc), acestea fiind stabilite in urma calcularii cuvintelor si randurilor hotararii adunarii generale a asociatilor. Procedura de transfer cea mai simpla este cedarea partilor sociale catre celalalt asociat (daca si acesta doreste preluarea societatii) prin contract de cesiune, emiterea hotararii AGA prin care se decide cesiunea, redactarea actului constitutiv cu modificarile mentionate si depunerea documentelor la ONRC.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x