Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce operatie presupune completarea doc. specifice instrumentelor de plata?

Buna ziuna! Sunt elev si am de realizat un studiu de caz cu titlul "Instrumente de plata in numerar". Pentru a efectua studiul trebuie sa scriu operatii economice care sa presupuna completarea urmatoarelor documente: chitan?a; bon fiscal; registru de cas?; dispozi?ie de plat?/încasare catre casierie; ordin de deplasare; monetar;foaie de varsamant; extras de cont. Pe care sa le completez. As dori sa imi dati cateva exemple concrete de operatii care sa presupuna completarea acestor documente.
Multumesc anticipat!

1 raspuns


la 07 Mai. 2014
Exemplu: - incasarea vanzarii de marfuri prin caserie. Aceasta presupune urmatoarele: 1. emiterea chitantei de incasare a cv marfurilor. Inregistrarea in contabilitate:5311=4111. In cazul in care societatea are obligatia utilizarii casei de marcat se va emite la finalul zilei raportul Z, care se va inregistra in contabilitate :5311=707 2. completarea Registrului de casa la rubrica "Incasari", atasand chitanta/ raportul Z al casei de marcat. -depunerea incasarilor la banca. Aceasta presupune completarea Registrului de casa la rubrica "Plati". Inregistrarea in contabilitate: 581=5311. Se va atasa la registrul de casa foaia de varsamant emisa de banca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x