Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce este incorect in aceasta procedura de comert intracomunitar?

In Romania sunt intreprindere individuala, platitor de TVA, inscris in ROI. Doresc sa comercializez o carte in Grecia, mai exact sa o vand minimarketurilor de pe o insula. Intentionez sa aduc toata marfa din Romania in Grecia, deci marfa este livrata intracomunitar si exista document de transport. O depozitez in apartamentul in care stau cu chirie si din ea imi onorez comenzile de carte primite de la magazinele de aici, de pe insula. Fiecare comanda o facturez cu tot ce cere codul fiscal, inclusiv voi pune data livrarii alta decat cea a facturarii, conform cu realitatea si Art 155,alin 5 din Codul fiscal.
Art.143, Alin 2, lit. a ne spune ca sunt scutite cu drept de deducere tva operatiunile ce indeplinesc cumulativ urmatoarele 2 aspecte:

- livrarea este in beneficiul unei persoane inregistrate in scopuri de TVA in celalalt stat membru si comunica codul de inregistrare furnizorului din Romania;
- bunurile sunt transportate din Romania in statul membru al beneficiarului.

In scenariul de mai sus, ambele conditii sunt indeplinite. In aceste conditii, de ce trebuie ca fiecare comanda de carte primita de la magazinele din Grecia, sa o onorez printr-un colet livrat direct din Romania?
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x