Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce documente se intocmesc in cazul cumpararii de animale de la fersoane fizice

O societate cu profil zootehnic cumpara animale ,pentru crestere si ingrasare, de la persoane fizice cu bani din aportul administratorului. Ce documente se intocmesc pentru inregistrarea acestora in contabilitate ?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 09 Sep. 2015
Persoanele fizice care detin si comercializeaza animale trebuie sa se inregistreze la DSV in baza nationala de date cu animalele detinute. Vanzatorul, persoana fizica, conform legii 145/2014 trebuie sa detina atestat de producator si carnet de comercializare, iar efectivele de animale sa fie inregistrate in registrul agricol organizat de autoritatile administratiei publice locale pe a caror raza se afla ferma acestuia. Atestatul de producator se elibereaza la cerere persoanelor fizice care opteaza pentru desfasurarea unei activitati economice in sectorul agricol dupa verificarea cu privire la existenta suprafetelor de teren, respectiv a efectivelor de animale pentru care se solicita eliberarea atestatului de producator. Activitatile de comert cu ridicata sau comert cu amanuntul a animalelor de la ferme sau gospodarii au ca documente obligatorii pentru incheierea tranzactiei, atestatul de producator si fila carnetului de comercializare, urmand ca inregistrarea in gestiunea societatii sa se faca in baza documentelor de gestiune.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x