Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

CASS persoana fizica

Persoana fizica nerezidenta obtine venituri din darea in folosinta a unui apartament (chirie). Depune anual declaratia 200 si plateste impozitul aferent. Intrebare: aceasta persoana plateste CASS (contributii la fondul de sanatate)?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 02 Apr. 2013
O persoana nerezidenta nu va plati CASS pentru venituri din chirii, deoarece nu poate fi asigurata in sistemul de asigurari de sanatate,asa cum se specifica si in legea 96/2006 privind reforma in domeniul sanatatii . Extras din lege: Art. 211 (1) Sunt asiguraţi, potrivit prezentei legi, toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară, precum şi cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară sau au domiciliul în România şi fac dovada plăţii contribuţiei la fond, în condiţiile prezentei legi. În această calitate, persoana în cauză încheie un contract de asigurare cu casele de asigurări de sănătate, direct sau prin angajator, al cărui model se stabileşte prin ordin al preşedintelui CNAS cu avizul consiliului de administraţie. Numai bine!
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x