Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Calcul diurna

Luna februarie are 20 zile lucratoare. Un sofer care lucreaza pe tara are 16 zile lucrate si primeste diurna 46 ron /zi, dar are si 4 zile concediu medical. Cum calculez diferenta de diurna care se impoziteaza ?
Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 04 Mar. 2013
Buna ziua, Potrivit prevederilor articolului 21 alin. (1) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare. Cheltuiala cu diurna este deductibila in limita a 2.5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice potrivit art. 21 alin. (3) lit. b din Codul fiscal . Potrivit art. 9 din HG 1860/2006, indemnizatia zilnica de delegare si detasare in Romania care este 13 lei, iar nivelul maxim deductibil este 32.5 lei (13x 2,5) conform art. 21 alin. (3) lit. b din Codul fiscal . Diurna in valoare de 32.5 lei/zi acordata unui angajat este integral deductibila fiscal. Actul normativ care reglementeaza conditiile de acordare si cuantumul minim al diurnei cuvenite personalului din institutiile publice este HG 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru justificarea necesitatii deplasarii sau delegarii se intocmeste Ordinul de deplasare (delegatie) cod 14-5-4, reglementat de prin OMFP 3512/2008 privind documentele financiar-contabile Cheltuielile de aceasta natura sunt considerate ca fiind efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, chiar daca societatea nu realizeaza profit. Diurna nu se ofera pentru zilele de incapacitate temporara de munca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x