Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Borderou achizitie marfa de la particulari

Achizitionam marfa din piata pentru un restaurant. Pot face un singur borderou de achizitie pentru marfa pe care o achizitionez intr-o luna spre exemplu, iar in spatele borderoului sa anexez un centralizator cu marfa cumparata si data acesteia?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 26 Iul. 2012
Avand in vedere prevederile Ordinului nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile, un borderou de achizitie serveste ca: - document de inregistrare in gestiune a produselor cumparate; - document justificativ de inregistrare in contabilitate a valorii produselor cumparate; - document pentru justificarea sumelor primite ca avans spre decontare pentru achizitii sau pentru decontarea sumelor platite pentru achizitii. Acesta se intocmeste in doua exemplare de catre delegatul insarcinat sa aprovizioneze unitatea cu produse de pe piata taraneasca, de la producatorii individuali sau de la alte persoane fizice, in momentul achizitiei. In opinia mea, acest borderou de achizitie trebuie intocmit la fiecare achizitie de marfa (zilnic/ pe fiecare furnizor).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Dec. 2014
Daca achitionez vin de masa de la persoane fizice, ce taxe si impozite trebuie sa retin la sursa, de exemplu daca trebuie retinut impozit pe venit si daca trebuie calculate accize.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x