Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Bonus persoane juridice

Buna ziua,
Dorim sa organizam o promotie. Pentru fiecare 3 clienti noi persoane juridice, adusi la recomnadarea unui client al firmei persoana juridica, persoana juridica care ne-a adus clientii primeste un bonus de sa spunem 100 lei. Intrebarea mea este, firma care primeste bonusul, trebuie sa imi emita o factura pentru acesta, factura de prestari servicii si daca da, trebuie sa detina un anumit cod CAEN.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 12 Sep. 2012
Avand in vedere prevederile Ordinului 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare daca discountul acordat este cuprins in factura de livrare a produselor, se ajusteaza valoarea de intrare a acestora: 4111=% 707 4427 Daca discountul este facturat ulterior dupa livrarea produselor: %= 4111 709 4427 In cazul dvs aplicati a doua varianta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Sep. 2012
1. Daca "bonusul" reprezinta un discount acordat clientului la cumpararea de produse de la dumneavoastra, este corecta solutia oferita de doamna Teodora Munteanu. 2. Daca "bonusul" reprezinta o suma de bani pe care o platiti oricarei persoane juridice, care va aduce 3 clienti noi, neconditionat de achizitia de produse de la dumneavoastra, trebuie incheiat contract de prestari servicii (intermediere). Firma care va aduce clienti, emite factura si trebuie sa aiba cod CAEN pentru aceasta activitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x