Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Bon de motorina

Buna ziua,

Pana acum, bonurile de combustibili (cu valori cuprinse intre 50 si 200 lei) le-am inregistrat in contabilitate deducand 50% si 50% din valoarea de TVA, dupa HG 84/2013 cum o sa procedez?
Ma intereseaza partea de baza si partea de TVA.

Multumesc anticipat
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 25 Mar. 2013
Buna ziua, Se poate deduce 50% din cheltuiala cu carburantul si 50% din TVA, daca apare tiparit pe bonul emis de casa de marcat codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului. Conform HG 84/2013: "TVA poate fi dedusa de beneficiar, in conditiile legii, pe baza de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 , a caror valoare individuala, inclusiv TVA, nu este mai mare de 100 euro, daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului. Cursul de schimb utilizat pentru determinarea in euro a valorii bonului fiscal este cursul din data emiterii bonului fiscal. Aceste prevederi sunt aplicabile inclusiv pentru livrarea de carburanti auto pe baza de bonuri fiscale."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x